Loading Dogodki

« All Dogodki

DOLOMITI IN SVET OKROG NJIH

junij 22 @ 12:00 dop - junij 23 @ 12:00 dop

Dogodek Navigation

Dolomiti so plezalni raj, svetovno znana smučarska središča, oblegane poletne pohodniške in kolesarske poti, kristalno čista alpska jezera in doline, kjer se čuti vpliv Mediterana in območje številnih  kulturnih zanimivosti. Še vedno pa najbolj očarajo  impresivni vrhovi z nenavadno barvo kamnin in  ceste preko številnih gorskih prelazov z nepozabnimi razgledi. Nekaj od tega bomo spoznali tudi na tem izletu.

DOLOMITI IN SVET OKROG NJIH

Petek, 22. junij 2018

Odhod iz Celja ob 5. uri in vožnja mimo Ljubljane in skozi predor Karavanke proti Lienzu in dalje do Silliana, kjer vstopimo na italijansko ozemlje. Jutranji postanek ob jezeru Misurina in osvežujoč sprehod ob njem s pogledom na gorsko skupino Tre Cime. Vožnja dalje na prelaz Tre Croci in spust v svetovno znano Cortino d¨ Ampezzo, mondeni gorski center, ki se uvršča med najbolj prestižna športna središča sveta, imenovano tudi kraljica Dolomitov. Dalje proti 2236 m visokemu naslednjemu gorskemu prelazu Giau. Cesta je speljana zelo razgledno, saj se v daljavi že vidijo obrisi najbolj znane dolomitske skupne Marmolada. Prosto za pohajkovanje po puhastih travnikih v okolici koče, ki bodo v tem času že poraščeni z gorskim cvetjem, za najbolj zavzete ne bo predaleč do bližnjega razgledišča. Sledi vožnja v Arrabo in na prelaz Pordoi (2239 mnm), kjer si zopet vzamemo čas za občudovanje vrhov Sass de Pordoi (2950 m). Možnost vožnje z vzpenjačo na vrh, če bo le vreme primerno. Po Veliki dolomitski cesti  skozi Canazei in Moeno prispemo do hotela. Prenočevanje.

Sobota, 23. junij 2018

Po zajtrku vožnja v Merano. Mestece se ponaša z bujno mediteransko vegetacijo pod alpskimi vrhovi, kar se kaže tudi v življenjskem stilu. Sprehod po mestu z lokalnim vodnikom, po želji tudi na vzpetino tik nad starim mestnim jedrom s prelepimi cvetnimi zasaditvami in razgledi na gorsko verigo Tessa.

Sledi vožnja v bližnjo vas Trauttmansdorff. Grajski vrtovi na 12 ha površin v obliki amfiteatra so v botaničnem in oblikovnem pogledu nekaj posebnega: 80 različnih zasaditev je predstavljenih v štirih tematskih vrtovih: gozdovi, sončni vrtovi (brez števila zdravilnih rastlin, 700 let stara oljka!), krajina Južne Tirolske ter voda in terasasti vrtovi. Prostor pod gradom popestri umetnosti paviljon, razgledna ploščad, adrenalinski most,  edinstvena atrakcija je botanično podzemlja (200 metrov dolg podzemni tunel s prikazom skritega življenja rastlin), steklena hiša z eksotičnimi rastlinami, vse skupaj pa zaokrožijo prelepi razgledi na okoliške gore in na zdraviliške Meranske terme. Domov se vračamo skozi Bolzano in po dolini reke Isarco do Brunica, Spittala in predor Karavanke.

 

CENA: 130,00 € po osebi

                10,00 € dodlačilo za vstopnino v vrtove (plačilo na poti)

 

V ceno je vključeno: prevoz  z avtobusom na relaciji po programu (dva voznika), cestne pristojbine, parkirnine, prenočevanja z zajtrkom v dvo-posteljnih sobah, ogled Merana z lokalnim vodnikom, zunanji ogledi po programu, osnovno zavarovanje potnikov ter organizacija.

 

PRIJAVE v pisarni društva v času uradnih ur ali na ginko.celje@gmail.com do torka, 8. maja 2018, oz. do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi plačate akontacijo 50 € po osebi (ki jo v primeru odjave zadržimo), dokončno plačilo do torka, 12. junija 2018.

Cena je izračunana na minimalno 35 potnikov; v primeru manjšega števila prijav lahko izlet odpovemo.

Predsednik: Albin Valand

 

PRIVOŠČIMO SI VELIKO NOVIH DOŽIVETIJ!

 

 

Podrobnosti

Začetek:
junij 22 @ 12:00 dop
Konec:
junij 23 @ 12:00 dop